Favorieten

Mijn account

Winkelmand

 
Belga Stove Lux 7, 9 & 11kW
Uit voorraad leverbaar, met afstandsbediening en gietijzeren branderkorf. Toestel kan zowel boven- als achteraan aangesloten worden. Ook beschikbaar mét kanalisatie.
Koop hem nu!
Bespaar deze winter nog op je gasfactuur
Cadel Cristal 9
Uit voorraad leverbaar. Uitgerust met display én Wifi op het toestel!
Naar de kachel
Verwarm nu met een Pelletkachel!
Je hebt ze in alle vormen, formaten en types.
Extraflame Sabry 7kW
Eén van de best verkochte pelletkachels van dit moment! De Sabry zit bom-vol gietijzer, heeft een geweldig eenvoudige bediening én is uit voorraad leverbaar in diverse kleuren.
Nu kopen
Cadel Spirit 5kW
De eenvoudige én compacte Cadel Spirit pelletkachel is met zijn kleine afmetingen een droomkachel voor kleine locaties. Momenteel uit voorraad leverbaar én uitgerust met Wifi + Display.
Nu bestellen
Fijne feestdagen!
Wij zullen gesloten zijn van 25/12/22 tem. 08/01/2023. Leveringen zullen tijdens die periode niet uitgevoerd worden. Alle bestelling voor 25/12 worden nog uitgevoerd.
Previous
Next
Een inleiding in het verwarmen met pellets

Tips voor starters binnenkort beschikbaar!

Deze winter warm zitten?

Contacteer ons, we helpen je graag verder

Ons verhaal

Pellet Gigant heeft meer dan 15 jaar ervaring in de wereld van pelletkachels. Bij ons heeft u een groot assortiment aan budget pelletkachels en koopjes, volledig online. Naast uw pelletkachel verzorgen wij ook het onderhoud aan de pelletkachels en kan u bij ons verschillende soorten pellets en accessoires zoals rookgasafvoeren en wisselstukken aankopen.

Pelletkachels

Een pelletkachel is een ideale en zuinige manier om toch warm te blijven, tijdens de koude dagen van het jaar. Pelletkachels zijn milieuvriendelijk en daarnaast is het ook een hele voordelige manier van stoken. De kachel wordt aangestoken met kleine stukjes geperst hout. Deze stukjes resthout moeten in een bakje en worden vervolgens in de kachel gezet. Daarna hoef je eigenlijk niks meer te doen. De kachel regelt zelf de aanvoer van verse lucht en pellets. Dit gebeurt meestal op basis van de instelbare kamertemperatuur.

Waarom een pelletkachel kopen?

Pelletkachels zijn twee keer zo efficiënt in het verwarmen van je huis dan houtkachels. Dit komt door de elektronische sturing, thermostaat en ventilator die ingebouwd zijn. Het is dus veel moderner dan een houtkachel. Je ruimte efficiënt verwarmen kan dus heel snel, en makkelijk!

Efficiëntie

  • De pelletkachel zet 80% tot 95% van de brandstof om in warmte.
  • Houtkachels zetten maar 30% tot 70% om.

Onderhoud

  • Daarnaast hoeft een pelletkachel minder schoon gemaakt te worden, gemiddeld 1 keer per week in tegenstelling tot de houtkachels, die moeten vaak dagelijks schoongemaakt moeten worden.

Brandstof

  • Zakken pelletkorrels kunnen in verschillende groottes snel besteld worden. De brandstof moet binnen opgeslagen worden in verband met vochtigheid buiten.
    We raden steeds aan om Din+ gekeurde pellets te nemen, met keurmerk A1.

Ventilatie

  • De afvoer van de hoeveelheid rook is bij pelletkachels minimaal en wordt naar buiten uitgestoten door een ventilatiepijp. De afvoer van een pelletkachel is zeer belangrijk, laat je dus niks wijsmaken op het internet. Je dient een trekkende schouw/afvoer te hebben. Contacteer ons via livechat voor meer informatie.

Vrijstaande pelletkachels nemen weinig ruimte in en moeten gemiddeld 2 tot 8 centimeter van de achtermuur af staan en 16 tot 18 cm van de zijmuur. Daarnaast moet de kachel minimaal 95 centimeter van meubels en gordijnen af staan.

Verschillende merken pelletkachels

Bij de Pelletgigant zijn er verschillende merken beschikbaar. Zo zijn er de Ferlux kachels, die meer opties en mogelijkheden hebben. Zo wordt automatisch het verbrandingssysteem geregeld en zit er een dubbele beveiliging op. Er is daarnaast een fire-stop systeem aanwezig, dit houdt in dat de kachel zichzelf uitschakelt wanneer de gewenste temperatuur met 3 graden overschreden wordt. Kortom de Ferlux kachels, zijn hypermodern met veel aanwezige opties.

Dan is er de Belga Stove kachel. Deze worden geproduceerd in Italië. Dit merk staat voor een goede prijs/kwaliteitverhouding en zijn van hoge kwaliteit. Daarnaast is ook nog goed voor de portemonnee, door de scherpe prijs. Belga Stove pelletkachels zijn zeer eenvoudig in gebruik.

Edilkamin is een van het bekendste en belangrijkste merk in de sector. Het merk staat bekend voor de stijl van de toestellen die zij maken en daarnaast staat Edilkamin voor hoge kwaliteit en zijn zij erg innovatief.

Cadel valt in de MCZ-Group, maar heeft haar eigen ontwerpers, productie en beleid. De missie van Cadel is betaalbare pelletkachels aan te bieden in verhouding met de kwaliteit. Ze maken gebruik van opties zoals erkende besturingssystemen en stille ventilatoren, zodat de geluidsoverlast nihil is.

Pegaso komt ook uit Italië en maken functionele en praktische pelletkachels. Net zoals Cadel maken zij onderdeel uit van de MCZ-Group. Ze staan voor eenvoudige goedwerkende kachels gecombineerd met een scherpe prijs.

Het rendement van een pelletkachel

Bij pelletkachels is er veel minder brandstof nodig om hetzelfde effect van hout kachels te behalen, die daarvoor veel meer brandstof verbranden. Er zijn pelletkachels die een rendement behalen van meer dan 90%. Daarnaast is het een hele milieuvriendelijke manier van stoken. Er wordt veel minder fijnstof uitgestoten, dan bij het verbranden van hout. Een pelletkachel is dus ook een ideale vervanger voor het gas, waar wij in de toekomst vanaf moeten stappen.

Een pelletkachel bestellen bij Pelletgigant

Op zoek naar een milieuvriendelijk en efficiënte warmebron? Bij Pelletgigant hebben wij een uitgebreid aanbod aan kachels voor binnen en buiten. Wij bieden een snelle levering van 3 tot 5 werkdagen en u hebt daarnaast 14 dagen bedenktijd, voor het geval u de kachel wilt omruilen. Ook bieden wij de scherpste prijs en zijn de kachels rechtstreeks geïmporteerd.

Online een pelletkachel aankopen was nog nooit zo eenvoudig.

Met service, garantie en installatiehulp!

Steeds de scherpste prijs

Rechtstreekse import

Snelle levering

Binnen de 3 - 5 werkdagen

Veilig betalen

Via SSL encryptie

Omruilen

14 dagen bedenktijd

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies